Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні»

Моніторинг земельних ресурсів презентували представникам бізнесу в American Chamber of Commerce in Ukraine

21.04.2016

«Моніторинг земельних відносин в Україні» - систему, яка вперше об’єднала понад 140 показників щодо земельних відносин, що їх акумулюють 6 державних органів, - презентовано в American Chamber of Commerce in Ukraine представникам бізнесу.

Денис НІЗАЛОВ, керівник Проекту «Підтримка реформ у с/г та земельних відносинах в Україні», повідомив, що ці дані вже перебувають у відкритому доступі на сайті land.kse.org.ua. Він анонсував, що сама система буде вдосконалюватися; упродовж півроку очікується ухвалення нормативних документів, які регламентують надання державними органами такої інформації, а упродовж року має бути створено окремий веб-ресурс із вільним доступом до даних.

Учасникам зустрічі, як потенційним користувачам створюваного ресурсу, було запропоновано надати свої пропозиції до його організації – у відповідях на запитання анкети або за адресою land_monitoring@kse.org.ua. 

Олексій ФЕЛІВ, модератор зустрічі, компанія INTEGRITES, зазначив, що для бізнесу є важливим об’єднання даних щодо земельних відносин від різних державних органів в одній системі, і запропонував розширити коло цих установ.

Учасники також зазначали, що, окрім єдиного ресурсу щодо земельних відносин, важливим є як вільний доступ, так і поєднання в одній системі кадастрових даних, прав на нерухоме майно та містобудівної документації.

Під час презентації. 20 квітня 2016. Фото: American Chamber of Commerce in Ukraine

Денис Нізалов презентує "Моніторинг земельних віднлсин в Україні". 20 квітня 2016. Фото: American Chamber of Commerce in Ukraine




Партнери