Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні»

Рішення про скасування мораторію мають ухвалювати на рівні районних рад, - експерти Проекту

18.04.2016

Рішення про скасування мораторію на купівлю-продаж с/г мають ухвалювати місцеві громади - право відкриття ринку с/г земель треба передати на рівень районних рад. Таку думку експертів Проекту "Підтримка реформ у с/г та земельних відносинах в Україні" представив на "Тижні структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе" керівник Проекту Денис Нізалов.

Докладніше про цю рекомендацію - у статті Дениса Нізалова, Олега Нів'євського та Сергія Кубаха "Обмеження на ринку продажу земель сільськогосподарського призначення: огляд міжнародного досвіду та уроки для України" http://www.kse.org.ua/uk/research-policy/land/analytical/….

Так склалося, що всі учасники дискусії "Створення вільного ринку с/г землі в Україні", яка відбулася у 1-й день "Тижня структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе", 18 квітня 2016, були прихильниками цього самого ринку. Опоненти (йдеться про політиків), яких запрошували, просто не прийшли. Тож дискусія велася не довкола "чи треба?", а з приводу "як краще це зробити?" і "як зробити так, щоб це нарешті сталося?"

Серед учасників - урядовці, фінансисти, економісти, юристи: Дмитро Семашко, Анатолій Мірошниченко, Даниїл Пасько, Денис Нізалов, Сергій Будкін. Дмитро Александров, Денис Гутенко, Андрій Мартин.

Під час дискусії на "Тижні структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе". 18 квітня 2016. Фото: Mike Morrison​




Партнери