Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні»

Експерти дискутували на тему, чи може бути право оренди предметом застави та альтернативою скасуванню мораторію

23.06.2016

23 червня 2016 р. Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні» спільно з компанією Agrogeneration організували дискусію з питання щодо доцільності та можливості використання права оренди с/г земель у якості предмета ринкових транзакцій та застави – як альтернативи відчуженню права власності на такі землі в умовах мораторію.

Інформацію щодо юридичних аспектів цього питання – зокрема, його відображення в чинному українському законодавстві, а також щодо світового досвіду, - презентував аналітик Проекту, доктор юридичних наук Павло Кулинич.  

Модерував дискусію президент Асоціації «Земельний союз України» Андрій Кошель. Участь у дискусії взяли завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, доктор економічних наук Андрій Мартин, експерт з питань банківського бізнесу в аграрній галузі IFC Віктор Горбачов, радник Правління банку з питань с/г кредитування  ПАО "Банк Кредит Днепр" Гарі Реуше, представники Мінагрополітики, Держгеокадастру, агробізнесу.




Партнери