Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні»

Моніторинг земельних відносин презентовано у Кембриджі

16.09.2016

Моніторинг земельних відносин в Україні - інноваційний продукт, створений  рамках Проекту "Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні", презентовано у Кембриджі.

Представляючи "Моніторинг", керівник Проекту Денис Нізалов зазначив, що доступ до інформації про стан управління земельними ресурсами є критичним фактором для їх удосконалення в Україні. Він повідомив, що поки впроваджено пілотну версію "Моніторингу". Наступним кроком має стати гарантія з боку Кабінету Міністрів (йдеться про Постанову Кабміну; вона наразі проходить процес узгодження зацікавленими відомствами), яка зробить цю систему автоматизованою, обов'язковою для наповнення державними структурами та зобов'яже до публічного надання всього масиву інформації.

Упродовж року відбулися презентації також у Києві та Вашингтоні - на щорічній конференції Світового банку. Із самим продуктом, який акумулює 140 показників щодо стану земельних відносин відносин в Україні від близько десятка державних відомств, можна ознайомитися тут: http://www.kse.org.ua/…/researc…/land/governance-monitoring/







Партнери