Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні»

Кабмін ухвалив Постанову про проведення Моніторингу земельних відносин з 1 вересня 2017

23.08.2017

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову "Про реалізацію пілотного проекту щодо проведення моніторингу земельних відносин та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" (від 23 серпня 2017 р., № 639). Ідея Моніторингу була розроблена та реалізована в рамках Проекту "Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні". Згідно з Постановою, 6 органів центральної влади - Держгеокадастр, Мін’юст, Держстат, ДСА, ДФС та Держводагентство, - регулярно надаватимуть до єдиної інформаційної системи загалом понад 150 показників, які стосуються земельних відносин. 

Дані та показники формуватимуться на рівні районів та міст обласного підпорядкування, мм. Києва та Севастополя.

Моніторинг розпочнеться з 1 вересня 2017.

"Метою проведення моніторингу є створення відкритої інформаційної системи, яка відображає стан розвитку земельних відносин в Україні та забезпечення їх прозорості", - зазначається в Постанові.

Постановою також затверджено Порядок реалізації Моніторингу, Положення та Рекомендований перелік даних та показників.

Порядок визначає механізм взаємного обміну інформацією між суб’єктами інформаційної взаємодії з метою систематизації та узагальнення інформації про володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, а також перелік відомостей, обмін якими може здійснюватися у процесі такої взаємодії.

Організацію проведення моніторингу здійснюватиме Мінагрополітики, а відповідальними за його проведення є Держгеокадастр та його територіальні органи за участю суб’єктів інформаційної взаємодії. Забезпечення координації здійснюватиме Робоча група з проведення моніторингу, - її склад та положення про неї затверджує Мінагрополітики.

Звіт про результати реалізації пілотного проекту Мінагрополітики має подати до Кабміну до 31 березня 2018 р.




Партнери