Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні»

15 вересня 2017 відбудеться дискусія «Вплив земельної реформи на добробут сільського населення в Україні». ПРОГРАМА і ПРЕС-РЕЛІЗ

10.09.2017

«Вплив земельної реформи на добробут сільського населення в Україні» - дискусія на цю тему відбудеться 15 вересня, 11.15-12.45, у рамках Міжнародної конференції “Люди передусім: Якість життя і добробут у постсоціалістичних економіках” (Київ, готель Hilton, бульвар Т.Шевченка, 30). Участь у ній візьмуть народні депутати України, керівники Мінагрополітики, представники офісу омбудсмена, фермерських організацій (АФЗУ, ВАР) та Світового Банку.

Мета дискусії – обговорити потенційний вплив реформи на добробут сільського населення, спираючись на дані економічних досліджень з цієї тематики, причини різного ставлення сільського населення до земельної реформи, а також що, на думку представників різних гілок влади та громадянського суспільства, необхідно передбачити в законодавстві (зокрема, в законі «Про обіг земель»), щоб досягти позитивного впливу реформи на добробут громадян.

Під час дискусії відбудеться презентація «Прогнози впливу запровадження ринку с/г земель на зростання добробуту громадян у сільській місцевості», в якій буде оприлюднено економічно обґрунтовані прогнози наслідків скасування мораторію на доходи сільгоспвиробників та власників паїв. Буде представлено урядове бачення головних напрямків розвитку сільської місцевості після відкриття ринку с/г земель та їх законодавчого забезпечення; погляд парламентарів (зокрема, що вимагають виборці передбачити в законодавстві, аби ринок позитивно вплинув на їх фінансове становище); позиції фермерських асоціацій щодо ринку землі, очікувані впливи на наповнення місцевих бюджетів та правові аспекти відкриття ринку земель (передовсім заходи, необхідні для забезпечення прав громадян).

Головуватиме на сесії Хайнц Штрубенхоф, старший спеціаліст з розвитку приватного сектору, Група Світового Банку, Глобальна практика "Торгівля та конкурентоспроможність", Супервайзер по Україні, Білорусі та Молдові, а участь візьмуть в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, народні депутати України, які представляють діаметрально протилежні позиції в питанні ринку землі, Павло Різаненко та Вадим Івченко, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав Дмитро Лях, Всеукраїнська Асоціація сільських та селищних Рад, генеральний директор Асоціації фермерів та землевласників України Микола Стрижак, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов.

Дискусію організовано Проектом «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні».

КОНТАКТИ і РЕЄСТРАЦІЯ ЗМІ:

+38 093 490 19 61, kalekankina@kse.org.ua  Ксенія Алеканкіна, комунікаційний менеджер KSE.

ПРОГРАМА ДИСКУСІЇ «Вплив земельної реформи на добробут сільського населення в Україні» Київ, 15 вересня 2017, 11:15 – 12:45

ПРЕС-РЕЛІЗ ДИСКУСІЇ

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ

ПРЕС-РЕЛІЗ КОНФЕРЕНЦІЇ






Партнери