Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні»

Програма Land Transparenсy та Координаційний центр з надання правової допомоги Мін’юсту розпочинають спеціальну підготовку юристів та адвокатів щодо земельних питань

27.08.2018

Спеціальну підготовку юристів та адвокатів щодо питань земельного права для системи Безоплатної правової допомоги розпочали 27 серпня Програма Land Transparenсy та Координаційний центр з надання правової допомоги Мін’юсту. Загалом до грудня ц.р. буде підвищено кваліфікацію у земельній тематиці близько 400 юридичних радників системи правової допомоги у трьох областях – Київській, Львівській та Миколаївській.

Уже до кінця жовтня 2018 відбудеться близько 30 виїздів мобільних груп  у межах згаданих областей у віддалені сільські райони – для консультування громадян з питань земельних відносин та проведення правопросвітницьких заходів.

Окрім підготовки фахівців та виїзних консультацій, заплановано поширити інформаційні матеріали для власників паїв, фермерів та органів місцевого самоврядування, а також створити та актуалізувати (до серпня 2019) близько 60 типових правових консультацій із земельних питань для бази «WikiLegalAid».

«Однією з головних перешкод для запровадження ринку землі називають правову необізнаність та незахищеність власників паїв. Спільно з Мінюстом та Координаційним центром із надання правової допомоги, Програма Land Transparenсy передбачає рік інтенсивної комплексної роботи з цією проблемою. Хоч ми починаємо з 3-х пілотних областей, але маємо намір напрацьовані матеріали та методики надати для поширення на решту території України», - зазначає керівник Програми Land Transparenсy Денис Нізалов.     

Спільні дії в рамках Програми Land Transparenсy передбачено Меморандумом, підписаним 19 липня Світовим Банком та Мінюстом і Координаційним центром з надання правової допомоги. 

Щодо інших складових Програми, Меморандуми підписано також з Мінагро, Держгеокадастром, НАІС, Київською, Львівською та Миколаївською ОДА.

На фото:

Відкриття тренінгу. Представник Програми Land Transparency Тетяна Зінченко та Директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Учасники тренінгу.







Партнери