Проект «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні»

Новини

27.08.2018

Практику ЄСПЛ щодо захисту прав на земельну ділянку викладатимуть юристам та адвокатам у рамках співпраці зі Світовим банком та ЄС

Одразу два навчальних заходи – 3-денний тренінг «Земельна просвіта» та 2-денна робоча зустріч «Методологія підготовки та проведення правопросвітницьких заходів», - відбудуться у Києві 27-29 серпня 2018 у рамках Програми Світового банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» у співпраці з Координаційним центром із надання правової допомоги Мін’юсту. 20 учасників робочої зустрічі напрацюють методологію проведення правопросвітницьких заходів, які будуть проводитись упродовж наступних півроку. А учасники тренінгу (їх 21) стануть тренерами для ще близько 400 адвокатів та юристів, які працюють у сфері захисту прав на землю.  

>>>
27.08.2018

Програма Land Transparenсy та Координаційний центр з надання правової допомоги Мін’юсту розпочинають спеціальну підготовку юристів та адвокатів щодо земельних питань

Спеціальну підготовку юристів та адвокатів щодо питань земельного права для системи Безоплатної правової допомоги розпочали 27 серпня Програма Land Transparenсy та Координаційний центр з надання правової допомоги Мін’юсту. Загалом до грудня ц.р. буде підвищено кваліфікацію у земельній тематиці близько 400 юридичних радників системи правової допомоги у трьох областях – Київській, Львівській та Миколаївській.

.

>>>
09.08.2018

ОТГ на Львівщині розпочала застосовувати супутникові технології для прозорого використання земель

До кінця 2018 року Давидівська ОТГ Пустомитівського району Львівської області оцифрує всю документацію щодо земельних відносин, що сприятиме коректному наповненню Земельного Кадастру та Реєстру прав інформацією про всі земельні ділянки на території громади за межами населених пунктів. Це відбуватиметься в рамках Програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», яка реалізується Світовим Банком за підтримки Євросоюзу. Робота на Львівщині стартувала 9 серпня 2018 року під час першої зустрічі регіональної робочої групи.

>>>
07.08.2018

Реалізацію Програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» розпочато у Київській області

7 серпня 2018 у Київській області розпочато реалізацію Програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні». Слідом за Миколаївською областю, на Київщині відбулося перше засідання спеціально створеної Робочої групи. До її складу увійшли 8 представників районної та сільської влади, а очолив перший заступник голови Білоцерківської РДА Юрій Савчук. Учасники Робочої групи регламентували практичні аспекти взаємодії між органами державної влади у Київській області та пілотному Білоцерківському районі, органами місцевого самоврядування та менеджментом Проекту.

>>>
07.08.2018

У Миколаївській області вже розпочали реалізацію Програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні»

6 серпня 2018 у Миколаївській області розпочато реалізацію Програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні». Під час першого засідання спеціально створеної Робочої групи її учасники регламентували практичні аспекти взаємодії між органами державної влади в Миколаївській області та пілотному Снігурівському районі, органами місцевого самоврядування та менеджментом Проекту. До складу Робочої групи увійшли 18 представників обласної, районної та сільської влади. Очолив Робочу групу заступник директора департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОДА Віктор Твердой.

>>>
19.07.2018

Які напрямки співпраці передбачають Меморандуми про співпрацю між представництвом Світового Банку, ОДА, Мін'юстом, Мінагро, Держгеокадастром, НАІС та Коордцентром з надання правової допомоги?

19 липня 2018 у Києві підписано Меморандуми про співпрацю між представництвом Світового Банку у справах Білорусі, Молдови та України та ОДА Київської, Львівської та Миколаївської областей, Мін'юстом, Координаційним центром з надання правової допомоги та Державним підприємством «Національні інформаційні системи» - в рамках 5-річної Програми Світового банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» (Land Transparensy). Раніше аналогічний Меморандум було підписано з Мінагро та Держгеокадастром.

>>>
04.12.2017

Конференція «На шляху до відкритої та обґрунтованої земельної реформи»: системний підхід до земельного питання. ПРЕЗЕНТАЦІЇ

4 грудня 2017 у Києві відбулася Конференція «На шляху до відкритої та обґрунтованої земельної реформи» - одна з найбільш представницьких подій, присвячених земельній реформі в Україні. Участь у ній взяли керівництво представництв Світового Банку, МВФ, IFC, представники ЄС, ЄБРР, USAID, народні депутати – члени Комітету ВР з питань агрополітики та земельних відносин, урядовці (Мінюст, Держгеокадастр, НБУ), офіси Уповноваженого з прав людини та Бізнес-омбудсмена, експерти в галузі земельної реформи, асоціації сільгоспвиробників.
>>>
13.10.2017

Оголошення про конкурсний відбір індивідуального консультанта на посаду «Консультант з інформаційних технологій»

Запрошення до висловлення зацікавленості (Консультаційні послуги - Консультант з інформаційних технологій). Висловлення зацікавленості із зазначенням номера завдання та резюме (CV) слід направляти поштою або електронною поштою за наведеною нижче адресою до: 17:00, 19 жовтня 2017 р.

>>>
09.10.2017

Можливості Моніторингу земельних відносин для розробки управлінських рішень презентовано на конференції ФАО у Римі

Можливості Моніторингу земельних відносин презентовано на  конференції ФАО з нагоди 5-річчя Добровільних принципів відповідального управління земельними, водними та лісовими ресурсами в контексті національної продовольчої безпеки, яка відбулася у Римі 5-6 жовтня 2017. Текст презентації "Дані для прозорості земельної реформи: моніторинг управління земельними ресурсами в Україні" (англ.)
>>>
14.09.2017

Дискусія «Вплив земельної реформи на добробут сільського населення в Україні» транслюватиметься наживо на youtube (15 вересня, 11.30-13.00)

Дискусію «Вплив земельної реформи на добробут сільського населення в Україні» можна спостерігати в прямому ефірі 15 вересня (11.30-13.00) українською та англійською мовами: https://www.youtube.com/watch?v=fkZFr4vItzc та https://www.youtube.com/watch?v=SamvzPXn7Y8 відповідно.

>>>

Партнери